Sunt in Romania!

In sfarsit am ajuns in Romania dupa un luuuung drum! De ce un drum atat de lung? Pentru ca a trebuit sa schimb 4 mijloace de transport: autobuzul,trenul,avionul si automobilul. Eu locuiesc in Pescara (Italia) si a trebuit sa ajung la Fiumicino ca sa iau avionul. Pana la Roma a trebuit sa iau autobuzul, cu o firma foarte misto si foarte mica, are vreo 7 autocare mici, din alea de 40 de persoane (imi pare rau ca nu am facut cateva poze), cu un comfort extraordinar, TV plasma, net wirlless, scaune in piele bej electrice (Tip BMW sau MERCEDES)in sfarsit, ceva de vis. Cam piperat pretul dar merita (25 EURO numai dus si sunt doar 200 km). Ceea ce nu mi-a placut este ca toata autostrada a mers cu 100 km/h si am ajuns ca melcii. Odata ajunsi in aeroport ne-a plesnit o foame de lup, dar noroc ca din aeroportu` ala ai de unde alege. Are un etaj dedicat numai pentru food, cred ca erau vreo 4000 metri patrati fara sa exagerez, unde puteai gasii orice, McDonalds`, Shaorma, Restaurant cu tava, servit sau self service, cofetarii, bar, deci orice vroiai. In fine, am mancat un Hamburger cu de toate si am plecat la drum. Trebuia sa gasesc Check INu`. DAR UNDE?? Ganditi-va ca in acel aeroport, ca sa poti trece dintr-o aripa intr-alta trebuia sa iei metroul. M-am uitat pe monitoare, mi-am indentificat numarul zborului si am aflat pe unde era Check Inu` meu, era pe la poarta 735 sau daca nu pe undeva pe acolo oricum. Am luat metrou` am coborat la acea poarta si am mai mers vreun kilometru pana am ajuns la Check In. Deja stiam cu siguranta ca aia mi-e poarta deoarece, se formase un carnat de vreo 100 de romani care mai de care cu sacosi de rafie, cu caciula de oaie pe cap, cu pluoverul gaurit intr-o parte si cu fetele posomarate, ma apropii de un roman mai de Doamne ajuta si-l intreb:
-Buna ziua, stiti cumva la ce ora deschide ?
-DA! La Sfantu Asteapta!!! M-am saturat sa stau in picioare de 3 ore!!!
Pentru ca la Check In trebuie sa te prezinti cu 2 ore inaintea zborului, nu cu 5 ca specimenul din dialogul de mai sus, pentru ca romanu` e tot roman, vrea mereu sa fie primu` si se pune pe asteptat cu 3 ore inainte ca sa fie el primul, si pana la urma am intrat odata cu el, pentru ca merge ca pe banda rulanta imediat ce deschide poarta.

Dupa ce am dat bagajele, am trecut de primul control, si de al doilea, am ajuns in sala de asteptare unde in Romania nu poti fuma cat astepti imbarcarea, dar spre surprinderea mea, aveau si sala de fumatori, asa ca aproape o ora cat am asteptat am potut fuma vreo 3 tigari si sa intu un pic pe net (aveau vreo 3 calculatoare inauntru, toate munite cu internet). Inbarcarea sa facut in 10 minute si am ajuns in Bucuresti pe Baneasa dupa vreo 1ora:50minute de zbor, Zborul a decurs excelent in afara de aterizare, erau cateva turbulente aproape de sol si ne-a cam zdruncinat un pic. Oricum ar fi Romania noastra, cand am ajuns in Bucuresti m-am simtit cu adevarat acasa, din nou!

Aaaa! si din aeroport a venit unchiul meu si m-a luat cu masina, deci al 4-lea mijloc de transport.

Niciun comentariu: