Incompetenta "curcanilor cu sapca"

Stim cu totii ca Politia Romana nu se lasa mai prejos decat Hotii, si pentru cunoscatori nu trebuie sa mai traduc!

Dar sa lasam generalitatile deoparte si as vrea sa aduc in prim plan gura de metrou si gara. De cate ori ati fost cu metroul sau cu trenul? De multe ori banuiesc nu? Eu de cate ori am intrat fie intr-o gara fie la metrou vad mereu cate trei sau patru "tarabişti" cu cate doua-trei carpe intinse pe scari, care vand fie "gumari" si sosete cu chiloti fie covrigi si paine si alte chinezarii sau carti, toate astea fara sa plateasca vreo taxa nerorocita sau sa aiba vreo licenta.

Dar hai sa ajung la ideea despre care am vrut sa scriu de la inceput, si anume, incompetenta "curcanilor cu sapca", acele specimene cu imbracamintea vanata si cu cozoroc negru deasupra fruntii care se plimba in pereche cu minile la spate si cu sexu`n fata. Acestia se plimba incontinuu in afara de timpul pe care il petrec in carciuma si la curve, dar se plimba degeaba, ca sa nu le amorteasca picioarele prea tare. Acestia deasemenea cand se plimba fac slalom printre carpele alora de vinde covrigi reci si chiloti de dama fara nici o retinere dar nici macar privirea nu o pot apleca (cred ca de la cozoroc)ca sa in intrebe de o taxa sau vreo licenta sau macar sa le zica sa plece in pula mea chiar si fara amenda.

De ce trebuie sa suportam mizeriile astea? De ce trebuie sa mancam covrigi sau paine dintr-o nerorocita de lada imputita si jegoasa acoperita la misto cu staniol sau hartie ca sa acopere mizeria? Eu unu nu mananc pentru ca mi-e scarba, poate nici voi nu mancati, ca va e scarba, dar am vazut sute de mame care se opresc si cumpara un covrig copilului, pentru ca are pofta si plange, iar mama ii cumpara ca vede hartia curata peste acea lada imputita, dar nu vede sutele de caini care se freaca prin preajma acelei lazi sau cei trei boschetari intinsi pe bancile de alaturi care candesc a pisat si a bautura. Pe curcani ii doare in pula pentru ca are spaga asigurata in fiecare saptamana si se fac ca nu vad toate mizeriile astea, pentru ca ei, famililor lor, cu spaga facuta are cum sa le tina frigiderele pline cu de toate cumparate din ipermarket-uri.


Si ne mai miram de ce spitalele de boli infectioase sunt pline la noi in Romania!

Niciun comentariu: