Pentru ca viata are prioritate!


Imi place ceva pe strazile romanesti, chiar daca sunt putini, imi plac stalpi aia de pe marginea soselei pe care scrie "VIATA ARE PRIORITATE" in care se gaseste un strop de adevar in marea minciuna numita Romania! Chiar daca majoritatea sunt prin carutele tiganilor am mai intalnesc cate unu pe ici pe colo, si fundalul ala galben chiar iti sare in ochi, si chiar te stimuleaza sa gandesti ca viata ta chiar are prioritate si nu trebuie sa rulezi ca nemernicu` la 120/h prin Lacu Rosu sau Cheile Bicazului sau la 230 pe DN-uri.

Am plecat intr-o dimineata din Husi Jud. Vaslui pe la ora 6:00 spre Bucuresti, aveam de parcurs vreo 360 km. si rulam normal la 110 - 120 km/h. Pe drum m-au depasit sute de masini (dar depasiri din alea la 200 - 220 km/h), pe unele le-am retinut altele nu, dupa vreo 100/km parcusi, pe alea care le-am retinut, hopa ca le-am vazut iar in fata mea, ca rulau la 80/h. Pe soselele romanesti este imposibil sa nu gasesti trafic pe undeva, deci prostu` ala si-a riscat viata depasindu-ma cu 220/h (si nu sariti acum ca omu era expert la volan si ca se baza pe el, ca nimeni nu se mai poate baza pe el la 220/h pe soselele din Romania sa fie clar) si tot odata cu mine a ajuns in bucuresti. Si chiar daca nu ar fi trafic ce-ti schimba o ora in plus sau una in minus, eu am facut 4 ore, el facea 3, dar cu riscul sa moara proptit intr-un copac.

Si mai sunt persoanele imbecile, dar imbecile cu I mare! Acele persoane care vor sa forteze masina la maxim, in serpentine la 45 de grade prim munti si vai merg cu 100-120 km/h pana derapeaza pe contrasens si se pupa frontal cu altul sau derapeaza in "râpe" si se rastoarna, si daca nu moare da vina pe asfaltul prost si pe uleiul intins pe carosabil. Pai cum pula mea sa nu te rastorni daca mergi cu asemenea viteya prin as curbe? Dar cel mai grav la aceste persoane imbecile este ca fac asta numai cand are alti prieteni ingramaditi in masina si asta numai ca sa-si demostreze abilitatile de pilot, si din cauza lui mai mor alte 3-4 persoane nevinovate.

De aceea cred ca acei stalpi care au mai ramas, chiar poate salva viata unui vitezoman, pentru ca intradevar viata are prioritate si trebuie sa luam masuri pentru asta cand rulam pe carosabil si nu numai sa citesti acel stalp si sa fi tot imbecil.Niciun comentariu: