Publicitate sau adevarata calitate ?

Ce sa aleg? Ma intreb, oare cum pot face diferenta dintre un sapun de calitate si unul care face spuma si atat , doar prin diferenta de pret si reclama de la TV? Asta chiar ma intereseaza, de unde stiti voi ca Dove este mai bun ca Fa (stramosu' sapunurilor mondene) sau Duru e mai prost (calitativ) ca Neutro Roberts? Pentru ca eu am obisnuinta sa citesc descrierile de pe orice sapun, sampon sau alte produse cosmetice cand stau pe WC (si cred ca fiecare dintre voi o face) dar am ajuns la concluzia ca pe fiecare sapun scrie aceleasi cuvinte (aproximativ, cu o oarecare schimbare de sinonime). Aceleasi " Datorita cotinutului inconfundabil de lapte, aloe vera, miere, masline, mischi alb, levantica sau musetel x va confera o senzatie unica de prospetime si lasa pielea catifelata, reduce invechirea pielii si va doneaza un relax desavarsit etc. etc. " De aici eu inteleg ca fiecare sapun e unic si doneaza senzatii unice de fiecare data cand te speli cu el, e unic in ingredientele continute, deci nici un sapun nu face ce face el.
Chestia e ca pe toate scrie acelasi lucru, numai ca ele sunt unice zic ei! Acum. cum fac diferenta dintre un sapun de calitate si unul de cacat? Nu cred ca cineva, doar spalanduse pe maini face diferenta, in schimb cred ca toti fac diferenta doar prin aspectu' pretului si a publicitatii.
Acum sa ne gandim ca eu am o firma care produce sapun si am multi bani, care imi permit sa fac publicitate in TV cum ca sapunul meu ofera senzatii de lux chiar daca sapunul meu e de cacat! Si fiinca am vanzari pun pretul mai elevat, la paritate cu Dove de exemplu! Oamenii cumpara sapunul meu de cacat care costa la fel ca Dove. Il cumpara pentru ca la TV spune ca e bun si ca confera senzatii de lux.

Concluzie: Oamenii fac diferenta doar dupa pret si publicitate nestiind ce cumpara in realitate, pentru ca nimeni nu cred ca citeste continutul unui sapun, si chiar daca l-ar citii nu ar intelege despre ce este vorba!

2 comentarii:

Lekio spunea...

Treaba cu ingredientele din produsele de toaleta toate m-au lasat rece. Probabil nu am avut curiozitatea sa citesc despre fiecare ingredient ce anume stie sa faca. Eu cand imi cumpar un sapun sau un gel de dus le probez sa vad daca imi place cum miros, atata tot. Nici o data nu ma interesat pretul lor ( Bine inteles ca nu sunt nebun sa dau nu stiu ce suma de bani pe un sapun de "lux" ).

Alex spunea...

Nu cred ca daca cuiva ii place mai mult cum miroase sapunul FA decat Dove, va cumpara FA!